Projekt Ar[t]cevia & Ribnica je financirala Evropska unija v okviru programa Evropa za državljane

  • Dogodek z dne 30/09/2015 je bil posvečen okrogli mizi. Umetniki in ostali kulturni delavci iz Italije in lokalnega okolja so razpravljali o izzivih sodobne likovne ustvarjalnosti. Primerjali so umetniško produkcijo Ribnice in Arcevie in iskali stične točke in razlike slovenske in italijanske likovne umetnosti.
  • Dogodek z dne 30/09/2015 je bil posvečen koncertu italijanske glasbene skupine Nefesh, ki je sodelovala na festivalu mednarodne sodobne italijanske umetnosti Ar[t]cevia. Predstavili so aktualno hard rock in metal italijansko glasbo.
  • Dogodek z dne 01/10/2015 je bil posvečen turističnemu vodenju po Ribnici. Udeleženci so spoznavali zgodovino, stavbno dediščino in utrip ribniškega okolja.
  • Dogodek z dne 01/10/2015 je bil posvečen odprtju razstave izbora del s Festivala Ar[t]cevia. Razstava prezentira italijansko sodobno likovno produkcijo in ponuja primerjavo s programom razstav Galerije Miklova hiša, ki predstavlja pretežno slovensko likovno ustvarjalnost. Razstavo je predstavila kustosinja Laura Coppa.

word-priponka Projekt ARtCEVIA