Župan

Lep in prijazen pozdrav vam želim!

Župan Jože Levstek

Župan Jože Levstek

Sem Jože Levstek, rodil sem se leta 1958, kot najstarejši od treh sinov. Osnovno šolo sem obiskoval v Ribnici, gimnazijo pa v Kočevju. Pot me je nato vodila v Ljubljano na Biotehniško fakulteto in jo zaključil kot kmetijski inženir. Do izvolitve za župana, sem delal na kmetijskem posestvu v Kočevju in si s strokovnim delom pridobil status raziskovalca za področje prehrane domačih živali. Sem poročen, z ženo Martino imava pet otrok.

V času, ki nam omogoča dostop do različnih informacij, sem vesel, da ste se ustavili na naši spletni strani, še bolj pa bom zadovoljen, če boste našli kakšno zanimivo novico, do katere ste si že dolgo želeli priti. Zato je glavni namen naših spletnih strani, da našim občankam, občanom in naključnim gostom ponudimo čim več informacij o našem mestu, o naši občini, o delovanju občinskega sveta in občinske uprave. Verjamem, da vse naše delo pozorno spremljate, zato se vam morda zdi, da je nekoliko preveč zapleteno, vendar ima vsaka organizacijska shema in vsak postopek svoje vzroke, svoj namen in skupni cilj, kako učinkovito iskati najboljše odgovore in rešitve. Nove možnosti, ki nam jih ponuja sodobna tehnologija, so nam lahko v veliko pomoč, še posebno, ker tako »prišparamo« eno od največjih vrednot sodobnega sveta, to je čas. Pomanjkanje le-tega občutim tudi sam. Pri svojem delu se zavzemam za dokončanje zastavljenih projektov, z novimi projekti in aktivnostmi pa želim našemu mestu pridobiti ugled sodobnega, prodornega in s tradicijo prepletenega slovenskega mesta, ki bo še bolj prepoznaven tako doma, kot v tujini. Tudi v okoliških naseljih si želim, da bi se kultura bivanja izboljšala, saj se tradicionalno kmečko življenje vse bolj umika novemu, sodobnejšemu.

Elektronski naslov: zupan@ribnica.si

Vsak občan, ki se želi osebno pogovoriti z županom se mora predhodno naročiti v tajništvu ali po telefonu na št. 01/837 20 00.

Uradne ure: sreda, od 8. do 10. ure.

Klikni za ogled panorame Ribniške doline