Očistimo Slovenijo 2012

Očistimo Slovenijo 2012

Največja prostovoljska okoljska akcija v zgodovini človeštva

                                                                   

Občina Ribnica že preko deset let organizira čistilne akcije. Pred dvema letoma smo podprli tudi vseslovensko čistilno akcijo. 24. marca 2012 bo drugič v zgodovini Slovenije organizirana vseslovenska prostovoljska okoljska akcija. Prostovoljci bomo do pomladi po Sloveniji iskali in preverjali lokacije divjih odlagališč v digitalnem registru, ki so ga ustvarili tekom lanskega projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Spomladi 2012 pa bomo s čistilno akcijo s teh divjih odlagališč odstranili komunalne odpadke. Poleg tega bomo očistili tudi okolice šol, vrtcev, naselij, vodotokov in sprehajalnih poti. Projekt se tokrat širi na globalno raven, in sicer v sklop globalne pobude Očistimo Svet 2012. Slovenski prostovoljci bomo del večmiljonske množice, ki bo od marca do septembra 2012 v svojih državah izvedla enodnevne prostovoljske čistilne akcije v preko 70 državah iz celega sveta.

Občina Ribnica v sodelovanju z Komunalo Ribnica in Projektom Očistimo Slovenijo 2012 vabi, da na ta dan, 24. marca 2012, občani Občine Ribnica pristopite k vseslovenski čistilni akciji.

Vabljeni vsa društva, klubi, vaške skupnosti, posamezniki in tisti, ki vam je mar za naše okolje, da se udeležite vseslovenske čistilne akcije.

Informacije na elektronskem naslovu : emil.adamic@ribnica .si, ali telefonski številki 01/8372011 (Adamič Emil).

 Več informacij o čistilni akciji in društvu ekologov brez meja najdete na povezavi: http://www.ocistimo.si/Default.aspx

Objavljamo zborna mesta za občane, ki se bodo pridružili akciji to soboto, 24. marca s pričetkom ob 9. uri zjutraj. Vaščani in člani društev se torej dobite glede na spodnji razpored

priponka_pdf Seznam zbornih mest z navodili za ločevanje odpadkov

 Občina Ribnica

 

Klikni za ogled panorame Ribniške doline