Silvestrovanje na prostem

Rešeto, december 2011

priponka_pdf REŠETO, 23. december 2011, letnik XV (11,0 MB) »Več

Projekt Sporočilo v steklenici

Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani že več let izvaja projekt SPOROČILO V STEKLENICI, katerega namen je zmanjševanje škode zaradi pitja alkohola. V okviru projekta so oblikovali tudi spletno stran www.nalijem.si, na kateri je poleg številnih informacij o alkoholu  tudi anonimni vprašalnik za samooceno pitja alkohola.

Do vprašalnika lahko dostopite s klikom na povezavo: http://www.nalijem.si/vprasalnik_za_samooceno_pitja/vprasalnik/.

Slovenija je glede porabe alkohola med najvišjimi v Evropi, december pa je čas, ko se, žal, količina popitega alkohola poveča. Projekt Sporočilo v steklenici želi z vprašalnikom spodbuditi vse k razmisleku o pitju alkohola in njegovih posledicah.

24. BOŽIČNO NOVOLETNI KONCERT

Ljubitelji slovenske glasbe in slovenske popevke vabljeni v ponedeljek, 26. decembra ob 18. uri, v Športni center Ribnica.

Veliki Božično novoletni koncert bodo oblikovali vrhunski plesni par, legenda slovenske popevke, najboljši tolkalisti in pisana druščina nastopajočih. Najlepše božične skladbe in slovenske popevke! Vstopnice so v pedprodaji v Rokodelskem centru Ribnica in Goll Baru.

Vabljeni!

4. izredna seja Občinskega sveta Občine Ribnica

Številka: 900-11/2010

Datum:  12.12.2011

Na podlagi 33. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/5 – uradno prečiščeno besedilo) in 21. člena  Poslovnika o delu Občinskega sveta Občine Ribnica (Uradni list RS, št. 66/2000 in 58/2003)

s k l i c u j e m

4. izredno sejo Občinskega sveta Občine Ribnica, ki bo v četrtek,  15.12.2011,  ob 18. uri

v sejni sobi Občine Ribnica, Gorenjska cesta 3, Ribnica »Več

TVD Partizan v lasti Občine Ribnica

predsednik Športne unije Slovenije Mirko Ukmar in župan Jože Levstek ob podpisu pogodbe

predsednik Športne unije Slovenije Mirko Ukmar in župan Jože Levstek ob podpisu pogodbe

V četrtek, 8. decembra 2011, sta predstavnika Občine Ribnica župan Jože Levstek in predsednik  Športne  unije Slovenije  Mirko Ukmar v prostorih Občine Ribnica podpisala pogodbo o nakupu zgradbe TVD Partizan v Ribnici v vrednosti 109.886,00 EUR.

Občina Ribnica želi uporabiti objekt za  kulturno-športne dejavnosti, o vsebini programov pa bo odločala po predhodni pridobitvi pobud in mnenj s strani društev in drugih zainteresiranih, k sodelovanju pa bo s svojim pestrim programom športnih prireditev povabljena tudi Športna unija Slovenije.

Vaja Radioamaterjev Slovenije ARON 2011

priponka_pdf Vaja Radioamaterjev Slovenije ARON 2011

Božično – novoletni sejem

Rokodelski center Ribnica vas v petek, 16. decembra vabi na božično-novoletni sejem, ki bo od 10 ure dopoldne na dvorišču Rokodelskega centra. Na sejmu boste lahko zbirali med različnimi izdelki domače in umetnostne obrti, primerne za zimski in praznični čas.

Isti dan pa vas ob pol šestih popoldne vabijo tudi v svoj decembrski pravljični svet, kjer bodo pravljičnost pričarali z nastopom pevskega zbora iz OŠ Ribnica, z lutkovno predstavo, ki jo pripravljajo v sodelovanju z Vrtcem Ribnica ter s plesno igrivostjo najmlajših ribniških mažoretk. Za prav posebno vzdušje pa bo poskrbel dedek Mraz, ki bo obiskal otroke in jih razveselil s svojimi dobrotami.

Lepo vabljeni!

Večnamensko otroško športno igrišče v Ribnici

Ribnica, 1.12.2011

 

župan Jože Levstek ob predaji igrišča

župan Jože Levstek ob predaji igrišča

Večnamensko igrišče notranjih dimenzij 15×26 m je namenjeno uporabi za športe z žogo kot so košarka, rokomet, nogomet-mini nogomet, online hokej, boj med dvema ognjema, odbojka  Namenjeno je predvsem učencem OŠ Ribnica za redno dejavnost ter podaljšano bivanje, po 15. uri in med vikendi pa za namen rekreativne vadbe.

Opreme igrišča ni potrebno prestavljati in shranjevati. Pospravljati in demontirati je potrebno samo mrežo za odbojko. Ograja iz polietilenskih plošč, pritrjenih na kovinsko ogrodje,  višine 105 do 831 cm je polna in fiksna, dostop na igralno površino je skozi gol, ki je ustrezen tudi za invalide. Ograja je oblikovana tako, da je za vgrajenim golom in košarko višja, ločno oblikovana stena. Vsa konstrukcija ograje je projektirana tako, da se dodatno lahko namesti še mrežo, ki preprečuje, da žoge padajo izven igrišča.

Talna obloga so modulirane polietilenske plošče, ki so uporabne za vse športe z žogo, tudi online hokej, pozimi tudi led za drsanje. Večnamensko igrišče se vklaplja v idejni načrt celotnega športnega parka, ki se načrtuje na tem prostoru.

otroško športno igrišče

otroško športno igrišče

Cena investicije:

– gradbena dela izvajalca Javno komunalno podjetje Komunala Ribnica d.o.o. v višini 9.808,25 EUR,

– dobava in montaža večnamenskega igrišča podjetja Elan Inventa d.o.o. v višini 57.741,60 EUR.

 

 

 

 

Osnutek novega grba in zastave občine Ribnica

Občina Ribnica je pristopila k izdelavi novega grba in zastave občine Ribnica, ki bosta ustrezala normativom slovenske in srednjeevropske heraldike.

Pri ogledu osnutka grba in zastave se občanom porajajo določena vprašanja. Na najbolj pogosta vprašanja vam v nadaljevanju podajamo strokovne odgovore:

1.  Zakaj je potrebna sprememba grba in zastave občine Ribnica?

Izris grba ni ustrezal normativom slovenske in srednjeevropske heraldike v praksi in je bil le ponovno izrisan v skladu s standardi strokovne heraldične prenove, nikakor pa ne spremenjen. Korenito pa je bila spremenjena zastava, da njene barve odgovarjajo glavnemu občinskemu simbolu – grbu, kar je tudi njeno bistvo.

Osnutek grba občine Ribnica

Osnutek grba občine Ribnica

2.  Ali je lahko grb in zastava neke občine v Sloveniji poljubne oblike ali pri določitvi oblik veljajo dogovorjena strokovna pravila ter katera?

Grbi ne morejo biti poljubnih oblik in vsebin, ker se morajo nujno podrejati strokovnim pravilom heraldične teorije, drugače jih ne moremo imenovati kot grbe. Gre za vsebinska pravila, ki obsegajo nabor atributov, ki so nam na voljo in odnose med njimi; poznamo pa še oblikovna in stilska pravila. Pri Ribnici teh težav nimamo, ker gre za historični grb iz 17. stoletja. Prilagodili smo le stil izrisa.

Prav tako kot grbi, se morajo pravilom podrejati tudi zastave. Zastava je, na kratko, simbolna poenostavitev grba, ki je interpretirana skozi njegove barve. Glavni barvi grba (atribut in polje) sta barvni progi zastave. »Več

Klikni za ogled panorame Ribniške doline