Koncertni abonma Ribnica 2017: Pihalni kvintet Pentaedre, Kanada


Vabljeni na koncert: Pihalni kvintet Pentaedre, Kanada.

Torek, 21. 3. ob 19.30, v Miklovi hiši. Vstop prost.

Vabilo na predavanje »Kako se lahko tudi sami zaščitimo pred poplavami«

Spoštovani,

ali veste, kje lahko najdete aktualne podatke o pretoku Kolpe? Imate doma vse potrebno za primer poplave? Veste, kako nanjo pripraviti vaš dom? Marsikdo pozna odgovore na ta vprašanja, vendarle pa je to znanje, ki ga je potrebno redno utrjevati ter širiti. Poleg ostalih ukrepov namreč s svojo pripravljenostjo in pravilnim ukrepanjem k zmanjšanju škode ob poplavah veliko prispeva tudi vsakdo izmed nas. Zato prijazno vabljeni, da se nam pridružite na dogodku:

»Kako se lahko tudi sami zaščitimo pred poplavami«,

ki bo v sredo, 22. februarja 2017, ob 17. uri v večnamenskem prostoru v mansardi stavbe Občine Kostel (Vas 4, 1336 Kostel). Prijazno vas prosimo, da pred dogodkom izpolnite tudi kratek vprašalnik, s čimer nam boste pomagali pri načrtovanju ustreznih poudarkov dogodka.

Na dogodku vam bo predstavnik Agencije RS za okolje predstavil hidrološke napovedi in opozorila, predstavnik Uprave RS za zaščito in reševanje bo predstavil konkretne samozaščitne in vzajemne ukrepe, medtem ko bo vodarski strokovnjak Jože Papež povedal več o poplavah, predstavil celostno sliko urejanja voda in izpostavil nekaj dobrih in slabih primerov, ki lahko poleg vodarskih ukrepov vplivajo na manjše oz. večje poplavne škode.

Dogodek je namenjen vsem prebivalcem poplavno ogroženih območij v porečju Kolpe in poteka v sklopu projekta FRISCO 1, ki v prvi fazi zajema negradbene ukrepe čezmejno usklajenega slovensko-hrvaškega zmanjševanja poplavne ogroženosti. Vode ne upoštevajo državnih meja, visoke vode pa zahtevajo od nas usklajeno ukrepanje.

Vljudno vabljeni!

Dogodek organizira Hidrotehnik Vodnogospodarsko podjetje d.d.

ODPRTJE stalne razstave telovadnega orodja JOR

Vabilo: Slovenski kulturni praznik, 7. 2. ob 18.00, dvorana TVD

Predstavitev knjige Godba na Ribniškem, avtorja Bojana Oražma

Praznik občine Ribnica, 21. 10. ob 19.00 v ŠCR

Razstava: Oblak-voda-zvok-kristal

Regijsko srečanje ljudskih pevcev in godcev za Osrednjo Slovenijo in Gorenjsko

Popolna zapora občinske ceste – Gallusovo nabrežje (5. 9. do 5. 10. 2016)

Obveščamo vas, da bo v naselju Ribnica zaradi del od ponedeljka, 5. septembra 2016 do srede, 5. oktobra 2016 za ves promet zaprta občinska cesta na Gallusovem nabrežju na odseku od parkirišča pri Miklovi Hiši do parkirišča pri cerkvi sv. Štefana. Dostop za dostavo do nakladalne rampe trgovine Zadružnik bo v času zapore zagotovljen.

Obvoza ni.

Udeležence v prometu prosimo, da v času zapore upoštevajo postavljeno začasno prometno signalizacijo.

Popolna zapora ceste na Gallusovem nabrežju

Gasilski dan v občini Ribnica

Klikni za ogled panorame Ribniške doline