Video: Otvoritev lipovškega mostu v Dolenji vasi

 

Slike otvoritve lipovškega mostu v Dolenji vasi

Na trg brez avtomobila

VABILO

na dogodek

Na trg brez avtomobila

sobota, 22. september 2018, od 8.00 do 13.00

Ribnica (parkirišče pred Miklovo hišo, Gallusovo nabrežje)

 

Vabimo vas, da se v soboto, 22. septembra, na ribniški trg po opravkih in na jutranjo kavo odpravite s kolesom ali peš, avtomobile pa pustite na obrobnih parkiriščih. Na Gallusovem nabrežju in parkirišču pred Miklovo hišo, ki bosta zaprta za promet, bodo v okviru Evropskega tedna mobilnosti potekale različne aktivnosti, s katerimi bodo društva in druge organizacije predstavile pomen trajnostne mobilnosti in vpliv prostorskega načrtovanja na zvišanje kakovosti življenja v mestih. Med drugim se boste lahko preizkusili na spretnostnem kolesarskem poligonu, se sprehodili po nabrežju reke Bistrice, ustvarjali na likovni delavnici, si ogledali kratko hudomušno igro Gremo v Ljubljano in spoznali prvo označeno kolesarsko pot v ribniški dolini.

Podrobnejše informacije najdete v Plakat teden mobilnosti.

Vljudno vabljeni!

🚲🏃🚴

AKTIVNOSTI MEDOBČINSKEGA INŠPEKTORATA IN REDARSTVA PRI ZAGOTAVLJANJU VARNE POTI V ŠOLO OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA 2018/2019

Zagotavljanje varnosti otrok v cestnem prometu je v prvih septembrskih dneh ena najpomembnejših nalog redarstva, policije, inšpekcijskih služb in drugih institucij, ki s svojo aktivno navzočnostjo  ob šolah in šolskih poteh prispevajo k umirjanju prometa. Medobčinski inšpektorat in redarstvo se bo tudi letos vključil v nacionalno preventivno akcijo »Začetek šolskega leta«.  

Aktivnosti medobčinskega redarstva bodo usmerjene v poostren nadzor nad mirujočim prometom v okolici šol in vrtcev, še posebej med prihodom učencev v šolo in odhodom domov,  preverjanje varne hoje otrok in prečkanje ceste, opremljenosti prvošolčkov z rumenimi ruticami in odsevnimi telesi za večjo varnost ob zmanjšani vidljivosti, uporabo varnostne čelade  ter uporabo  varnostnih pasov.

 V prvih dneh začetka pouka pa bo medobčinsko redarstvo izvajalo tudi  meritve najvišje dovoljene hitrosti posameznih vrst vozil na območju občin ustanoviteljic. Nadzor hitrosti se bo izvajal na mestih, kjer vozniki ne upoštevajo s prometno signalizacijo dovoljene hitrosti, še zlasti v bližini šol, vrtcev in šolskih poti.

Glavni namen in cilj navedenih preventivnih aktivnosti  je zagotoviti varne šolske poti in s tem varnost otrok in mladostnikov v prometu ter opozoriti in osveščati  druge udeležence v prometu k odgovornejšemu ravnanju v prometu.

Z dobrim zgledom in odgovornim ravnanjem v prometu lahko odrasli veliko pripomoremo k prometni vzgoji naših otrok.

 

 

 

 

Odločba o ukinitvi statusa grajenega javnega dobra ter javno naznanilo

priponka_pdf Odločba o ukinitvi statusa grajenega javnega dobra ter javno naznanilo

Preventivni dan

PREVENTIVNI DAN

KDAJ: V četrtek, 19.4.2018  od 8.00 – 11.00 ure

Meritve HOLESTEROLA, krvnega sladkorja in krvnega tlaka

KJE: na parkirišču zdravstvenega doma dr. Janeza Oražma Ribnica

PREDAVANJEDEJAVNIKI TVEGANJA ZA BOLEZEN SRCA IN OŽILJA
v predavalnici zdravstvenega doma ob 10.30 uri

 

VABLJENI!

 

ZDRAVSTVENO VZGOJNI CENTER

Zdravstveni dom dr. Janeza Oražma Ribnica

Majnikova 1, 1310 Ribnica

zdravstvena.vzgoja@zdribnica.si

Anka Debeljak dipl.m.s; 040 664 754

Teja Arko dipl.m.s; 070 790 964

Ribnica, 2018

 

Obvestilo Športnega centra Ribnica

Športni center Ribnica obvešča, da vključno od sobote, 14. 4. in nedelje, 15. 4. 2018 dalje bazen med vikendi do nadaljnjega ne bo obratoval.

Hvala za razumevanje.

Obvestilo Športnega centra Ribnica

Športni center Ribnica obvešča, da v času velikonočnih praznikov

(od sobote 31. marca do vključno ponedeljka 2. aprila 2018)

bazen ne bo obratoval.

V ponedeljek, 2. aprila 2018, v dvorani ŠC zaradi uprizoritve Ribniškega pasijona ne bo vadbe.

Hvala za razumevanje.

Obvestilo MIR-a o izvajanju meritev najvišje dovoljene hitrosti vozil

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo občinsko redarstvo v četrtek, 22.03.2018, izvajalo meritve najvišje dovoljene hitrosti posameznih vrst vozil z samodejno merilno napravo na različnih lokacijah v občinah ustanoviteljicah.

 

 

Predstavitev projektov v Občini Ribnica

V četrtek, 15. marca 2018, ob 19.00 uri je na povabilo župana, potekala predstavitev dveh projektov, ki sta v predlogu proračuna Občine Ribnica za leto 2018. Gre za projekt Obnova Vrtnarske ulice v Ribnici in projekt Izgradnja komunalne infrastrukture v Gornjih Lepovčah. Projekta sta strokovno predstavila sodelavca občinske uprave, g. Danilo Hočevar in g. Emil Adamič. Od sedmih povabljenih, sta se predstavitve udeležila, g. Aleš Hoge, iz stranke Združena levica in g. Miha Klun, vodja svetniške skupine Slovenske demokratske stranke, ostali pa so svojo odsotnost opravičili.

V razgovoru oziroma v razpravi po predstavitvi, je g. Hoge izrazil svoje zelo pozitivno mnenje o obeh projektih, enakega mnenja je bil tudi g. Klun. Dejstvo je, da sta se oba projekta pripravljala in usklajevala več let in pomenita višji bivalni standard za veliko število prebivalcev, zato bi bilo zelo neodgovorno, da se oba umakneta iz proračuna oziroma se prolongirata v kasnejši čas. V tem obdobju pa bi ostalo, vsaj na trasi od Inlesa do Spara, zopet nedokončano gradbišče, kar pa že iz same prometne varnosti ni dobro. Pri izgradnji komunalne infrastrukture v Gornjih Lepovčah pa smo dolžni izvajati projekte po že sprejetem načrtu Odvajanja in čiščenja odpadnih voda. V nasprotnem primeru, nas lahko doleti kazen, ali še huje, vrnitev evropskih sredstev za izgradnjo Čistilne naprave Ribnica.

Na koncu sta se oba svetnika zahvalila sodelavcema občinske uprave za podrobno predstavitev obeh projektov.

Ureditev nivojskih prehodov na regionalni železniški progi Grosuplje-Kočevje na območju občine Ribnica

priponka_pdf Ureditev nivojskih prehodov na regionalni železniški progi Grosuplje-Kočevje na območju občine Ribnica

Klikni za ogled panorame Ribniške doline